Fertő-tó

Fertő-tó

Hegykőn és környékén számtalan lehetőség adódik a szabadidő eltöltésére. Az egész évben nyitva tartó termálfürdő ; a hat hektáros halastó a település határában; a Fertő-tavat megkerülő közel 120 km-es nemzetközi kerékpárút; Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize a Fertő-tó mind-mind kellemes kikapcsolódást nyújtanak az ide látogatóknak.

A településen számos színvonalas vendéglátóhely is található. Egyeztetés alapján lehetőség van lovaglásra is. Hegykőtől 6 km-re található Fertőd, az egykori Eszterháza, ahol Magyarország egyik legszebb kastély együttesét a “magyar Versailles”-t, az Eszterházy Kastélyt tekinthetik meg.
Hegykőtől 10 km-re helyezkedik el a nagycenki Széchenyi Kastély, ahol a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István is élt. Ugyancsak itt tekinthetik meg a Széchenyi Múzeumvasutat is, ahol gőzmozdonyok által hajtott nosztalgia kisvasút is működik. A fertőrákosi kőfejtő; a határ közeli síterepek és nem utolsósorban a 20 km-re fekvő Sopron is rengeteg kirándulási lehetőséget nyújt. Ha pedig Sopront választják, ajánljuk az Anita Apartman Sopront!